zaterdag 29 januari 2011

DIY stoompan

Donderdag liep ik in de Albert Heijn en zag dat de bapao's in de aanbieding waren. Ik dacht: o, die heb ik lang niet op! en nam ze mee. Ergens halverwege mijn rondje door de winkel begon me te dagen waaróm ik die al zo lang niet op had: de magnetronfunctie van mijn combi-oven is al een hele tijd stuk. Dan kan je dus geen bapao's magnetronnen. Maar goed, ze lagen al in mijn mandje en ik had er net zo'n zin in gekregen, dus ik besloot dat ik er thuis wel iets op zou vinden.
De verpakking bleek bij nadere bestudering als alternatief voor de magnetron de stoompan te noemen. Best logisch, want echte bapao's komen daar ten slotte ook uit. Nu heb ik geen stoompan, maar ik weet wel hoe die van mijn moeder eruit ziet (en die kon bapao's stomen!): een pan met een soort vergiet erboven en een deksel. En toen ik het zo bekeek, kwam ik tot de conclusie dat ik wel een stoompan had: een pan met een echt vergiet erboven en de deksel erop. Werkte perfect, er past alleen maar 1 bapao tegelijk in.




6 opmerkingen:

  1. Plakte die bapao niet vast aan de onderkant?
    Verder wel heel slim!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat dacht ik dus ook, maar het metaal wordt vochtig en t plakt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb ik ook jaren geleden zo ook een keer gedaan, maar dan met een plastic vergiet. Die smolt dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. kijk!! dat is nou een creatieve oplossing!!
    Heeft de bapao gesmaakt??

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jummie, Bapoa's zijn zo lekker he! Vooral de kip-sate versie ;-)

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeej, een nieuwe volger! Welkom, Dutch Apple!

    BeantwoordenVerwijderen